Helyi közélet

2018.03.27. 20:45

Magyarország és Európa békéjének megőrzése a tét

Magyarország és Európa sorsa összefonódott, és ez megmutatkozik majd a közelgő országgyűlési választásokon, amelynek a legfőbb tétje az, hogy Magyarországot és Európát megőrizhessük, és az eredményeinket megvédhessük – hangzott el Kovács Zoltán kormányszóvivő lakossági fórumán a somogyi megyeszékhelyen.

K. G.

Házigazdaként Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője fogadta, és együtt beszélgettek az Együd Árpád Művelődési Központban, több száz érdeklődő előtt. Eljött Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya is a fórumra.

– Kaposvár történetének legnagyobb fejlesztési hulláma zajlik jelenleg, és a kaposvári közbiztonság a legjobb az országban – jelentette ki Gelencsér Attila. – Azonban hogy ez ne változzon meg, ahhoz mindenkinek a szavazatára szükség lesz. Fejlődés ugyanis csak abban a városban lehetséges, ahová nem érkeznek migránsok, nincsenek no-go zónák, és megfelelő a jogrend. A somogyi megyeszékhely ma ilyen város, de a választásokon dől majd el, hogy ilyen is maradhat-e. Abban a reményben beszélgetünk a kaposvári választókkal, hogy minél nagyobb arányban támogatják a biztonságot, és azt, hogy befejezhessük azt a 180 milliárd forintos fejlesztést, amit megkezdtünk a Modern Városok Program keretében.

Kovács Zoltán szerint a választások tétje az is, hogy folytatódhasson a kormány nemzeti érdekérvényesítő munkája.

– 2010-ben nagyon mélyről indultunk, és nyolc év kemény munkájával értünk el komoly eredményeket a munkahelyteremtés, a gazdaság, a családtámogatási modell szintjén – tekintett vissza a kormányszóvivő. – Közben Európa késve reagált a kihívásokra, azonban Magyarország megmutatta, hogy a határra épített kerítésnek köszönhetően megállítható a menekülthullám, és ezzel példát szolgáltattunk Európának is. A választáson ezeket az eredményeinket kell majd megóvnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában