A közmondások világa

2018.03.27. 16:54

Nem csak a vak tyúk, ötven fiatal is szemet talált

Vak tyúk is talál szemet címmel öt héten át tartó online vetélkedőt rendeztek a kaposmérői és a kadarkúti általános iskolásoknak, akik a játék révén a szólások és a közmondások világával ismerkedhettek meg alaposabban.

Gy. Zs.

Dénesné Szak Andrea kaposmérői pedagógus és Pandur Emese kadarkúti könyvtáros szervezték a vetélkedőt egy, a Magyar Nyelvstratégiai Intézethez beadott nyertes pályázat segítségével. – Anyanyelvi neveléssel kapcsolatos projektet kellett kitalálni, mi pedig a diákoktól sokszor távol álló szólások és közmondások világát szerettük volna kicsit feleleveníteni, hiszen nagy kincsek a magyar nyelvben – mondta Dénesné Szak Andrea.

Közel ötven diák vett részt a vetélkedőn, akik egy internetes felületen keresztül kapták meg a feladatokat, s oda is kellett visszatölteniük. Volt, hogy a diákoknak rajzolva kellett megjeleníteni a közmondásokat vagy idegen nyelvű szótárat kellett készíteni hozzájuk. A minap zárták le a programot a kaposmérői faluházban, ahol a gyerekek Bosnyák Viktória íróval is megismerkedhettek. A fiatalokat könyvjutalmakkal díjazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában