Szőlősgyörök

2018.03.07. 19:53

Nem feledkeztek meg a dicsőséges győzelemről

A '48-as események nyomában címmel konferenciának adott otthont szerdán a Gárdonyi Géza Művelődési Ház, ahol előadást tartottak a Kossuth fegyvergyárosaként emlegetett Ziegler Sándor szerepéről is.

Harsányi Miklós

– Ziegler Sándor bátor kiállása a szabadság mellett példát mutat mindannyiunknak, ahogy a szőlősgyöröki csata is, mely 1848 őszén dicsőséges győzelmet hozott a településnek – mondta Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke. – Ezért is különös öröm, hogy Szőlősgyörök nem feledkezett meg a szabadságharcról, Gárdonyiról és családjáról. Köszönet jár ezért a településnek, ahogy az író dédunokájának, Keller Péternek is, aki mindent megtesz azért, hogy a somogyi évek se merüljenek a feledésbe.

Emlék és valóság: Ziegler Sándor 1848-49-es szerepéről Hermann Róbert, a Hadtörténeti Intézet főtanácsosa tartott előadást, Gárdonyi Máté egyháztörténész a korszak és az egyház főbb eseményeit elevenítette fel.

Klotz Péter, Szőlősgyörök polgármestere rámutatott: azt akarják, hogy a fiatal nemzedék  minél szélesebb körből kapjon tájékoztatást ebből az időszakból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában