fejlődés

2018.04.27. 11:10

Fejlesztik a viharjelzőket a Balatonnál

A projekt keretén belül várhatóan nyolc új viharjelző állomás létesül, a már működő telephelyek pedig a fejlesztéseknek köszönhetően modernizálódnak, korszerűsödnek. Mindemellett a régió mentési képessége csaknem ötven új eszközzel, azon belül újonnan beszerzett járművekkel erősödik.

Sonline

A fejlesztés célja hatékonyabbá tenni a katasztrófavédelmi szervek reagálóképességét a Balaton régióban. A projekt két fő területre fókuszál: a mentési tevékenységek, valamint a balatoni viharjelzőrendszer fejlesztésére.

A projekt fő fejlesztési területe a balatoni viharjelzőrendszer korszerűsítése, a lakosság veszélyhelyzetekkel kapcsolatos gyors tájékoztatása, a korai riasztási rendszer fejlesztése és kiterjesztése. A korszerűsítés új állomások létesítésével, illetve a már működő telephelyek fejlesztésével, például modern LED-jelzőberendezések üzembe helyezésével valósul meg. A LED-technológia előnyei – energiatakarékosság, hosszú élettartam, a költséges karbantartások számának jelentős csökkenése – a korszerűsített viharjelzőrendszer estében is rövid időn belül érzékelhetőek lesznek. A fejlesztés kedvezően hat a szén-dioxid-kibocsátásra éppúgy, mint a rendszer fenntarthatóságára.

Új parti viharjelző állomás kerül Balatonszepezdre, Balatonedericsre, Fenékpusztára, Balatonszárszóra és Tihanyra; Siófokon, Szigligeten és Keszthelyen pedig vízközepi állomás létesül.

A projekt jelentősen emeli a Balaton régió településeinek és lakosságának biztonságát, nő a lakosság élet- és vagyonbiztonsága, továbbá az élő és épített környezet is fokozottabb védelmet kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában