Helyi közélet

2018.04.24. 08:40

Kaposvári diáksikerek a Helikonon

A keszthelyi Helikon ünnepségen szép sikert arattak a Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei: az énekesek, s a klarinétosok mellett a zongoristák és a hegedűsök is tudásuk legjavát adták a háromnapos seregszemlén.

Harsányi Miklós

Arany minősítést kapott a Szigeti-kvartett: Szigeti Márk, Gombos Lili, Bányai Vera (cselló), Ruppert Márta (zongora) valamint a Karácsony András, Tar Viktória (klarinét) és Tran Ngoc Hung (zongora) alkotta Balkán trió, illetve a zongorista Varga Ádám. Szabó Klaudia, a Liszt Ferenc Zeneiskola intézményvezető helyettese hétfőn közölte: a fuvola kvartett – Gombos Luca, Kovács Lili Hanna, Szabó Adrienn, Szűcs Luca – valamint a vadászkürtös Harangozó Péter Tamás ezüst minősítést kapott. Bronz minősítéssel jutalmazták Hortobágyi Évát és Komor Lilit (hegedű) valamint az énekes Szeberényi Gergőt és Törzsök Rolandot.

A kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei a Táncsics Mihály Gimnázium, a Munkácsy Mihály Gimnázium, illetve az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola színeiben indultak. A diákokat Antalfai Ottó, Csuka Tímea, Pécsiné Hortobágyi Szilvia, Szabó Klaudia, Nagyné Soltra Mónika, Kerekes Béla Szabolcs, Kopasz Csilla és Lukácsi Enikő készítette fel, zongorán közreműködött Sarkadi Ferenc és Várfalvi-Fodor Éva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában