Helyi közélet

2018.04.17. 17:47

Nyolcvan harcsát fogtak a desedai horgászversenyen

Összesen 80 harcsát fogtak az Energofish kupán, amelyet hetedszer rendeztek meg a Desedán. A legnagyobb 29 kilót nyomott, s amúgy jól sikerült a rajt: kezdés után fél órával már kapás volt.

Harsányi Miklós

Húsz kéttagú csapat mérte össze tudását a Desedán. Két osztrák csoport is jelentkezett a 48 órás erőpróbára, ezek közül az egyikben csak nők versenyeztek. Kovács Gábor, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára azt mondta: az indulók összesen 80 harcsát fogtak, ezek összsúlya 232 kilogramm volt.

– A legkisebb mindössze 540 gramm nyomott, a legnagyobb 29 kilót – folytatta. – Az értékeléskor kizárólag a harcsa számított: egy gramm hal egy pontot ért, s minden kifogott példány után tovább 200 pontot kaptak a csapatok.

A hetedik Energofish kupa végeredménye: az Amatőr Harcsászok 33 000 ponttal győztek, második lett a Rokkerek csapata, s a B&B Team a harmadik helyen végzett. Külön díjazták az egyéni rekordot is: a kaposvári Visnyei Zoltán fogta a legnagyobb – 29 kiló 50 grammos – halat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában