biztonságban

2018.05.24. 10:03

A szokottnál is több rendőrt kap az idén a Balaton

Az idei szezonban nagyobb rendőri jelenlétet kell biztosítani a Balaton régióban – hangzott el a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság nyitó eseményét követően Siófokon.

Kolumbán Tünde

Lakatos Tibor, az Országos Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának vezetője azt mondta: mindig a szolgálatszervezést megelőző koordináción derül majd ki, mennyi rendőrt igényel egy-egy megyei főkapitányság. Hozzátette: a turisztikai szezonban érintett megyei rendőr-főkapitányságok felkészültek azokra a feladatokra, amiket az idei főszezonban végre kell hajtani.

Az idén is lesznek lovas és kerékpáros rendőrök, az ORFK és a Készenléti Rendőrség a technikai eszközöket is biztosítja, így a helikopterek sem hiányoznak majd a tó térségéből. A turisták számára a közbiztonság a legfontosabb tényező az utazási célpont kiválasztásánál, Magyarország pedig biztonságát tekintve kiemelkedik a többi ország közül – hangzott el az immár 26 éve működő Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) nyárindító eseményén. A BKKB munkáját a 2018-as szezonban a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hangolja össze.

Molnár Gábor megyei főkapitány arról számolt be, hogy a rendőri erőket a bűnügyi elemzéseknek megfelelően csoportosítják át. – A feladat nagy, de az anyagi, a személyi és a technikai feltételek is adottak ahhoz, hogy a tavalyi évnél is jobb közbiztonságot teremtsünk – hangsúlyozta Somogy rendőri vezetője.

Molnár Gábor a Somogyi Hírlapnak arról is beszélt, hogy az idén egy új elgondolással álltak elő. – Ugyanannyi vagy még nagyobb erővel leszünk jelen a Balatonnál, mint tavaly, viszont ez a nyár szolgálat-barátabb lesz az állomány tekintetében. Sajátosság, hogy egyetlen bűnügyi entitásként kezeljük majd az egész déli partot, bízunk benne, hogy így még hatékonyabbak lehetünk – mondta a megyei rendőrfőkapitány.

A rendőrség számára bűnügyi szempontból az idei szezonban is az éjszakák valamint a hétvégék, területileg pedig Siófok, illetve a nagy fesztiválok idején Zamárdi jelent kiemelt terhelést, ugyanakkor a rendőrség arra törekszik majd, hogy a fokozott jelenlét ne legyen riasztó a vendégek számára – hangzott el Siófokon.

Vízimentési bemutató

Horgászbalestet szimuláltak a vízirendőrök Siófokon, a Nagystrand előtti vízfelületen. Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetőjének kommentálásával zajlott bemutatón kiderült, hogy tavaly 437 életmentést hajtottak végre a vízirendőrök, akik az idén 27 hajóval vannak jelen a tavon és a korán beindult szezonban már 28 alkalommal volt szükség a segítségükre.

Horváth László a Vízirendészet által kezdeményezett Mentőprogram című elképzelést is ismertette, aminek a lényege, hogy a Balaton fürdésre alkalmas helyein mindenütt biztosítani szeretnék azokat az információkat, amelyek elengedhetetlenek a biztonságos kikapcsolódáshoz. Ennek megfelelően például a lejárókra is tennének tájékoztató táblákat a mederszerkezetre vagy a vízmélységre vonatkozó információkkal, de a mentőeszközök számának növelése is cél.

Minden, ami Balaton ==>> Likebalaton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában