nehéz túra

2018.05.29. 17:30

Balaton Camino: próbára tette a harminc fok a tókerülőket

Májusban nem számítottak 30 fokra, ezért keményen próbára tette a Balaton Camino résztvevőinek erejét a meleg, de nagy élmény volt, hiszen sokan csatlakoztak hozzájuk a túra során. A szervezők, Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna május 18. és 27 között kerülték meg gyalog a Balatont.

Krausz Andrea

Több mint 350 ezer lépést tettek meg, az útról minden nap posztoltak és tudósítottak és felfedezték az út mentén nyitva lévő helyeket, legszebb szakaszokat. A cél most is az volt, mint a tavalyi, téli túrájuk során: megmutatni, hogy a Balaton minden évszakban tökéletes úti cél a kikapcsolódásra. Tavaly februárban járták végig ugyanezt az útvonalat, de az idén nyilvánosak voltak a Balaton Camino csatakozási időpontjai. Reggelenként, a találkozási helyen derült ki, hogy aznap hányan tartanak velük. Volt, aki mind a tíz napot végig gyalogolta velük és volt, aki kiszállt néhány napra, aztán újra csatlakozott.

Fotó: Chripko Lili

– Nekünk, szervezőknek abszolút közösségi élmény volt, mert mindig a kemény maggal, a nagy csapattal gyalogoltunk – mondta Budavári Dóra, a Balaton Camino szervezője. – Úton-útfélen találtunk nyitva lévő egységeket, éttermeket, tudtunk enni egy lángost, egy fagyit és el tudtunk menni egy mosdóba, ami februárban nem volt ilyen könnyű.

– Mindenhol szívesen fogadtak minket, ilyenkor sokkal több figyelem irányul a vendégre, mint egy augusztus végi napon – tette hozzá Budavári Dóra, aki azt is elárulta, hogy ezúttal is a harmadik, negyedik napon érkezett el nála a holtpont, amikor azt érezte, nem tud továbbmenni, de a táv felénél átlendült a nehézségeken és onnantól már vitte a lába.

A Balaton Camino résztvevői a tavalyi 209 kilométer után az idén több mint 230-at tettek meg a tíz nap alatt, ezúttal ugyanis két félszigetre, Tihanyba és Szigligetre is begyalogoltak.

Fotó: http:balatoncamino.blog.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában