panasz

2018.05.26. 11:00

Bepanaszolták a tanárt, túlzó volt a büntetés

Egy balatonszárszói tanárnő büntetésből, mert nem készítették el a házi feladatot, néhány 11-12 éves tanulót fehérneműre vetkőztetett a több gyermek előtt – erről fogalmazott meg bejelentést valaki, és eljuttatta a szerkesztőségünkbe.

K.G.

Hozzátette: az egyik édesanyától úgy tudja, hogy a gyermekét nem viselték meg annyira a történtek, de a szülő szerint lehet, hogy később, évek múlva jön ki rajta a megrázkódtatás.

Utánajártunk, és megkérdeztük a Balatonszárszói József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetését. Szerintük volt ugyan valamilyen büntetés, de vetkőztetés nem történt. – Valóban volt retorzió az elkészületlen házi feladatok miatt, de a vetkőztetés nem fedi a valóságot – felelte kérdésünkre Szabó Zoltánné Gelencsér Ilona igazgató. – Ezt már közben lerendeztük úgy, ahogy az iskola kollektív szerződésének megfelel. Egy szülő állhat a bejelentés mögött, aki nem is érintett az ügyben. Azzal a másik szülővel, aki nyíltan felvállalva panaszt tett a kolléganő viselkedése miatt, szintén hivatalosan elrendeztük ezt az ügyet.

Az igazgatónő hozzátette: az említett tanárnő 40 éve van a pályán, és néhány hónap múlva nyugdíjba megy. Korábban soha, semelyik szülővel, pedagógus kollégával vagy vezetővel nem volt konfliktusa, és nem volt panasz rá a pályafutása alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában