a munkaerő pótlása

2018.05.21. 20:00

Ha a béremelés sem hat, magukon segítenek a szociális dolgozók

Bár nem felhőtlen a helyzet, a megyében nem általános a szakemberhiány a szociális szférában. Az általunk megkérdezett intézményekben eltérő módon oldják meg a munkaerő pótlását, de általában saját maguk iskolázzák be munkatársaikat.

Koszorus Rita

Négy és fél év alatt 60 százalékkal emelkedett a szociális szféra dolgozóinak jövedelme, s a kormány még idén novemberben is emel a béreken. Ennek ellenére nem mindenütt felhőtlen a helyzet.

A nagyatádi központú Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központnál több mint 110-en dolgoznak, közülük 18-an diplomás szakemberek. Ez jelenleg még elegendő, de ősztől már nem biztos, hogy így lesz.

– Szeptembertől kötelező a szociális munka az oktatási intézményekben – mondta Tóth Lászlóné igazgató. – Tehát három diplomás kollégára ott szükség lesz. Ezt úgy fogjuk megoldani, hogy a saját állományunkból bízunk meg három dolgozót. De van egy olyan réteg a munkatársaink között, akik nyugdíjazás előtt állnak. Így további 5-6 diplomás vagy felsőfokú végzettségű szakember megy majd el.

Tóth Lászlóné szerint, meg kellene vizsgálni a képzési oldalt, hiszen nagyon szigorúak a követelmények a felsőfokú képzettség megszerzésére. – Emelt szintű érettségi kell hozzá, mert nagyon magasak a pontszámok és kevés a képzési hely – tette hozzá a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ vezetője. – Középfokú végzettségű dolgozóból nincs hiány, hiszen mi itt Nagyatádon ilyen szempontból jó helyzetben vagyunk.

A dél-somogyi városban ugyanis az Ady Endre Szakgimnáziumban képeznek szociális dolgozókat, rájuk számíthat az intézmény.

A Kaposvári Szociális Központban Turnár Jánosné igazgató szerint teljesen pozitívak a tapasztalatok. – Ahány álláshelyünk van, azt mindig fel tudjuk tölteni szakképzett munkavállalóval – mondta az igazgató. – Ez a maximum középfokú végzettséget igénylő munkakörökre igaz, felsőfokú végzettségnél már más a helyzet. Ilyen szakembert nehéz találni, mert külföldre mennek, vagy köztisztviselői pályára, ott ugyanis magasabb a bér, mint a közalkalmazottaknál.

A problémát Berzencén is próbálják orvosolni, a Szeret Szociális Otthonban tudatos HR munkával elérték azt, amit az ország számos pontján nem sikerült. – Ha vannak dolgozóink, akik képesek és hajlandók tanulni, őket beiskolázzuk felsőfokú képzésre – mondta el érdeklődésünkre Szőke József igazgató. – Jelenleg is jár egy kollégánk szociális munkás képzésre.

Persze a berzencei intézményben sem minden rózsaszín, hiszen az oktatás és az egészségügy itt is elszívja a szakképzett kollégákat, ahogyan a külföldi ajánlatok is. De az intézmény tudatosan építkezve igyekszik segíteni saját magán. – Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a csurgói Kolping Nagyváthy Középiskola gyakorlati képzőhelye vagyunk – mondta Szőke József. – Nálunk tanulnak a szociális dolgozók, az ápolók és minden évfolyamban van 8-10 olyan végzős diák, akik közül van merítési lehetőség.

Ráadásul a Szeretet Szociális Otthon részt vesz több olyan pályázatban is, amelyek úgynevezett foglalkoztatásba ágyazott képzést valósítanak meg. – Így a projekt végére szakmát is kapnak és állást is – magyarázta az igazgató. – Emellett az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság is belépett felnőttképzésbe, így én magam is oktatok. Ilyenkor igyekszünk megcsípni azokat a dolgozni akaró, leendő szakembereket, akikkel majd együtt tudunk dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában