egyhangú döntések

2018.05.18. 19:10

Közgyűlés: Takács Richárd mondjon le!

Döntöttek a megye költségvetéséről, beszámolót tartottak a 67-es számú főút gyorsúttá fejlesztéséről a megyei közgyűlés soros ülésén. A tanácskozáson Biró Norbert elnök felszólította Takács Richárd jobbikos képviselőt, hogy mondjon le.

Koszorus Rita

Hárman nem jelentek meg a megyei közgyűlésen, közülük Takács Richárd nem jelezte ezt előre a közgyűlésnek. Ennek ellenére az ülésen az interpellációk és bejelentések napirendnél Biró Norbert közgyűlési elnök lemondásra szólította fel a képviselőt. – Az április 8-i választás után sajnálatos eseményekre figyeltünk fel – kezdte a közgyűlési elnök. – Takács Richárd képviselőtársunk Facebook-oldalán olyan bejegyzést tett közzé, amely teljességgel méltatlan egy közéleti szereplőhöz. A sajtó útján ekkor felszólítottam, hogy képviselői mandátumáról mondjon le. Mivel képviselőtársunk ma itt nem jelent meg, ezért csak a Jobbik képviselőit tudom megszólítani. Felszólítom őket, hogy amennyiben Takács Richárd nem mond le mandátumáról, próbálják meg elérni pártjukon belül, hogy kezdeményezzék a visszahívását.

Biró Norbert hozzátette: a bejegyzés tartalma erkölcsileg alkalmatlanná tette a képviselőt, hogy a megyei közgyűlésben tovább tevékenykedjen.

Az ülésen a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektirodájának vezetője beszámolt a R67 gyorsút kialakításának állapotáról. Elhangzott: jelenleg a Látrány–Kaposfüred 33 kilométeres szakasz előkészítése folyik. Töltést alapoznak, átereszeket építenek, s hamarosan az utolsó régészeti lelőhelyek feltárása is befejeződik.

A közgyűlés egyhangúlag fogadta el a 2018. évi költségvetés módosítását, erre a megalkotása óta felmerült változások miatt volt szükség. A döntéssel a megyei önkormányzat esetében 66 millió 702 ezer forint, az önkormányzati hivatal esetében pedig 18 millió 459 ezer forint előirányzat-növekedést szavaztak meg a képviselők.

Eddig csak jelzett autóból mértek, most hadrendbe állítottak egy civil kocsit is

Az ülésen Molnár Gábor rendőrfőkapitány beszámolt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság elmúlt évi tevékenységéről. Kiderült, hogy tovább csökkent a bűncselekmények száma megyénkben, a nyomozások eredményessége pedig nőtt.

A témához több képviselő is hozzászólt. Holovits Huba balatonföldvári polgármester például a városban található rendőrőrs épületének állagát kifogásolta. – A városközpontban helyezkedik el, és sem energetikai, sem esztétikai szempontból nem felel meg az épület a mai kor elvárásainak – mondta Holovits Huba. – Az önök kollégái folyamatosan panaszkodnak a fűtési rendszer és a nyílászárók korszerűtlensége miatt.

Molnár Gábor rendőrfőkapitány elmondta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a rendőrségi épületek közül minél több újuljon meg.

Prépost László képviselő a sebességmérésekről is érdeklődött. – Megmarad-e az a hagyomány, hogy nem a büntetés a cél – tette fel a kérdést Prépost László. – Lesznek-e telepített vagy fix traffipaxok?

Molnár Gábor megyei rendőrfőkapitány a témával kapcsolatban elmondta: a büntetés csak eszköz a szabályok betartatására. Kiemelte: eddig csak jelzett járművekkel mérték az autók sebességét, de most hadrendbe állítottak egy civil autót is. – Ezzel menet közben is ki tudjuk szűrni a szabálytalankodókat – részletezte Molnár Gábor. – Tehát menet közbeni mérésre és más szabálytalanságok kiszűrésére is alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában