álomautó

2018.05.20. 15:30

Szinte tökéletes: kitűnt a többi közül a csodálatos Rolls-Royce

Régi autókkal népesült be szombaton a kaposvári Nagypiac, Somogyvári János, a Somogy Megyei Veterán Járműbarátok elnöke ugyanis retropiacot szervezett, melyre több old timert is elhoztak. Az egyik főszereplő egy Rolls-Royce volt.

Molnár Gábor

A felhozatal impozáns volt, ám egy autó, egy 1973-as Rolls-Royce Silver Shadow I-es még így is kitűnt a többi közül.

– Az idén januárban néztem ki magamnak és márciusban már a garázsomban állt – mondta Boldizsár Balázs, az autó tulajdonosa. – Még nincs tökéletes állapotban, de már közelít felé. A külsején volt pár igazítanivaló, a belsejével viszont több munka volt. Amikor elkészült, s megláttam felpolírozva, az valami csodálatos érzés volt.

Boldizsár Balázs szerint van még egy-két apróság, amit meg kell csinálni a Rolls-Royce-on. – Ezeken az öreg autókan, ahogy a nálam jobban hozzáértők mondják, mindig van mit javítani – hangsúlyozta Boldizsár Balázs. – Így amint beköszönt a tél, már gurul is a műhelybe az autó.

Hiába old timer már az öreg Rolls-Royce, bárhová el lehet vele jutni, ráadásul nem csak a külseje, hanem a motorja is tökéletes állapotban van.

– A magunk kedvtelésére vásároltam ezt az autót, de rendezvényekre, például születésnapokra, esküvőkre is ki lehet bérelni – tette hozzá Boldizsár Balázs. – Ha kiadjuk, akkor sofőrt is adunk hozzá, s ahogy ehhez az autóhoz illik: stílusosan, öltönyben, nyakkendőben, fehér kesztyűben vezet és mindig nyitja az ajtót az utasoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában