szól a sokol rádió

2018.05.19. 16:08

Veteránautók lepték el a Nagypiacot

A csökölyi epren, a frissen sült kolbászon és az ínycsiklandozó halászlén kívül bőven volt látnivaló a szombati Rerto fesztiválon, melynek a kaposvári Nagypiac adott otthont. Jól sikerült az időzítés, az ünnepi hétvégén már kora reggel megindult a vendégjárás.

Harsányi Miklós

– Három kilót mérjen, nagy a család – kért a mézédes csökölyi eperből egy fiatalasszony. – A gyerekek, a férjem és a rokonság is rajong a gyümölcsért és most, hogy valamivel olcsóbb, többször veszünk szamócát. Nincs is annál jobb, mint ebéd után egy hatalmas adag friss eper: engem ezzel lehet elcsábítani...

Dolly Roll, Napoleon Boulevard és Neoton Família: alkalomhoz illő slágereket játszottak a retro fesztiválon. A megyei veteránjármű egyesület tagjai biztosra mentek: jókora hangfalat pakoltak egy '82-es Barkas tetejére, s megállás nélkül szólt a zene.

 

A technikai szerelmesei a ma már féltve őrzött Sokol rádiót is kezükbe vehették, ami a placcon felsorakozott – többi közt – Volga, 412-es Moszkvics, Buick és Mercedes társaságában azért nem mindennapos élmény. Pláne, egy mai tininek, de szemlátomást jó néhány idősebb vásárló kíváncsiságát is felcsigázta a bemutató, ahol a motorszekció híveinek nagy örömére korabeli Dongó és a Csepel sem hiányzott.

Tűzoltó játék a gyerekeknek, VR-kalandozás a csodaszemüveg segítségével és retro dobálós játék: a legkisebbek is remekül érezhették magukat. Eközben már hosszabb sor kígyózott a bajai halászléért, s a frissen sült kolbász, hurka is ideális választásnak tűnt, volt, aki a helyben elfogyasztott falatok után az ebédre valót is a piacon szerezte be.

– Gyerekkoromban egy ötösért akkora vattacukrot kaptam, hogy alig bírtam legyűrni – jegyezte meg egy középkorú férfi. Négyszáz forintért árulták a nyalánkságot, s nem volt szükség nagy hírverésre: az eper és málna ízű is népszerű volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában