panasz

2018.05.03. 17:48

Nem jutott be a gyógyfürdőbe az ünnepen kezeltetni magát

Nem nyert bebocsátást az igali gyógyfürdőbe egy hölgy, ezért kereste fel szerkesztőségünket. Betegsége miatt a lakóhelye reumatológus szakorvosa 15 TB-támogatott kezelést írt elő számára.

K.G.

A baráti körében sok jót hallott már az igali gyógyfürdőről, ezért elhatározta, hogy kipróbálja. A május elsejei, négy napos hosszú hétvégén akarta igénybe venni a kedvezményes ellátását, azonban az ügyintéző közölte vele, hogy ezt nem teheti meg ezen a hétvégén, csak teljes áron. Az ünnepi, hosszú hétvégén ugyanis sokan érkeztek a wellness szolgáltatásokért a fürdőbe. A hölgy felháborodott az eljáráson, mert úgy vélte, hogy jogszabályi alapja nincs az elutasításának.

Másképp látják ezt az igali gyógyfürdőben.

– A felírt kezelőlap nem üdülőkártya – felelte kérdésünkre Pozsár Mónika, az igali gyógyfürdő vezetője. – Amikor az orvos felírta, onnantól 56 napja van arra a betegnek, hogy felhasználja. Jogszabály nem határozza meg, hogy egy fürdő mikor, milyen körülmények között adhat engedélyt arra, hogy az OEP-kezelőlapokat igénybe vegyék a páciensek.

Pozsár Mónika hozzátette: tavaly kezdődött, hogy nem tudtak mindenkit fogadni a piros betűs ünnepeken Igalban, mert túl nagy volt a kereslet ezekre a napokra, amikor rendezvények is vannak. Szerinte gazdasági szempontból a vendégek igényein túl a fürdő igényeit is nézni kell. A kezelőlappal érkezők 600 forintos belépőjegyet fizetnek, és még 400 forintot a kezelésért. Egy nem kedvezményes vendég 2300 forintot tesz le a belépőért, és egy 30 perces masszírozásért még fizet kétezret. A teljes árat fizető vendégeknek pedig többnyire az ünnepi hétvége alkalmas a fürdőlátogatásra.

Pozsár Mónika hangsúlyozta: az idén különösen sok hosszú hétvégét mutat a naptár. Ezt a vendégeknek is figyelembe kell venni, hiszen a kórházban sincsenek szakrendelések hétfőtől péntekig. Többen reklamáltak már, a munkatársaik elmagyarázták a helyzetet az igénylőknek, és volt, aki elfogadta, de volt, aki nem. Az igali fürdő látogatottsága egyébként nőtt, egyre többen érkeznek hozzájuk, és a rendezvényeik is egyre népszerűbbek.

Kommentár

Ügyes, mondaná az egyszeri ember és egy jót mosolyogna magában. Ha bejön jó, ha nem akkor is... Mert ugye, aminek csak egy oka van, az meg sem történik... Arról ne is beszéljünk, hogy mi újságírók rendre úgy gondoljuk, az Olvasónak mindig igaza van! Akkor is, ha nincs! Ez most egy ilyen eset. Ezért a tisztesség kedvéért – bár sok helyütt ez nem divat – valamennyi esetben megkérdezzük a másik felet is. Most is így tettünk! Annak ellenére, hogy mindig a „kisemberek” pártján állunk, a „hatalmat” – bármilyen formában is jelenjék az meg – rendre indoklásra kényszerítjük. De persze azt is tudjuk: mindig más az ok és megint más az indok! Tb-kezelésre kiemelt hosszú hétvégén előzetes egyeztetés nélkül menni minimum kockázatos. Már csak azért is, mert a kezelésre kellő idő áll rendelkezésre, azt maga az orvos sem gondolná másként. Nem is gondolhatná, hiszen ez a fajta megoldás bizony kevésbé „életszerű”. Attól még persze egy próbát megért! De éppen ezért nagyon felháborodni talán még sem kellene! a Szerk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában