szabadulás

2018.06.21. 17:30

Egy erdei sikló „tartotta rettegésben” a társasház lakóit

Három napon át kuporgott egy erdei sikló az egyik kaposvári társasház ajtajában, az ott lakók annyira megijedtek, hogy boltba sem mertek elmenni...

Molnár Gábor

mde

Egy erdei sikló „tartott rettegésben” egy lépcsőházat a kaposvári Honvéd utcában. Az állat egy lépcsőházi ajtóba költözött be. Három napig tanyázott a riadt kígyó az ajtóban, amikor is az egyik lakó hívta Benkó Milánt, aki leszerelte, majd szétfeszítette az ajtót és befogta a hüllőt. A harmincéves kaposvári férfi egy vödörben kivitte Szarkavárra és szabadon engedte.

– Egy ismerősöm írt rám Facebookon, hogy menjek és segítsek, a lakók ugyanis annyira féltek, hogy még a boltba sem mertek lemenni – mondta Benkó Milán.

A kaposvári fiatalember szereti a különleges állatokat: az egyik kaposvári társasház második emeletén lakik, s három szakállas agámával, két mexikói vörös gabonasiklóval és négy francia buldoggal osztozik a lakáson. – Az agámák bogarakat, kukacokat és gyümölcsöt esznek – mondta Benkó Milán. – Terráriumban tartom őket: napközben ugyanis a 25-28 fokot szeretik, míg este elég nekik a 24-25 és víz is állandóan van előttük. A gabonasiklóknak nincs speciális igényük, szeretik a szobahőmérsékletet, de természetesen ők is terráriumban vannak.

A hüllők néha kijöhetnek biztonságot adó helyükről, ám akkor a négy kutyát el kell szeparálni tőlük...

S hogy mennyibe kerül az állatok fenntartása? Benkó Milán szerint nem kerül sokba még úgy sem, hogy a hüllőket két- háromnaponta takarítja. Az agámák alá homok, míg a gabonasiklók alá kókuszrost tőzeg kerül.

Fotók és videó: Benkó Milán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában