fotók

2018.06.28. 17:30

Föld alatti kalandbarlangban kóborolhatnak kicsik és nagyok

Újabb turisztikai attrakcióval bővült a Katica Tanya. A föld alatti játszóházban mini bowling pálya, nyolc méteres mászófalak, trambulinok és kreativitást fejlesztő játékok nyújtanak kikapcsolódást a családok számára.

Góz Lilla

– Ezek a trambulinok nagyon jók, felrepítenek – mondta Kata, aki Budapestről érkezett osztályával Patcára. Öt napot töltenek itt, azt mondja, nem zavarja őket a rossz idő. Hamar birtokba vették a Kalandbarlangot.

– Én kipróbáltam az összes mászófalat. Nem mindegyik volt könnyű, de nagyon jó volt a magasban lenni – mondta el a földre ereszkedve Fanni.

– Nyolcvan százaléka a kalandbarlangnak föld alatt van – mondta el Handó János. A Katica Tanya tulajdonosa hozzátette: az új turisztikai attrakció esetében is napelemekkel termelik az energiát, s passzívház szigetelést kapott az épület.

– Az a célunk, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk, ezt szolgálják a napelemek, a szélerőmű, és a szelektív hulladékgyűjtés is – tette hozzá Handó János. A 180 millió forintos beruházás keretében négy játékelemmel bővült a Katica Tanya: tizennégy nyolcméteres mászófallal, két pályás mini bowling pályával, nyolc ugrószőnyeggel és harminc kreatív ügyességi táblajátékkal.

– 2011–ben adtuk át az első játszóházat, a mostani pedig egy újabb mérföldkő a létesítmény életében – mondta el Handó Eszter. A komplexum tulajdonosa hozzátette: idén sem emeltek árat, a százhúsz attrakcióból száz az alap belépőjegy megvételével használható. Megjegyezte: hulladékkal is fizethetik belépőjegyük egy részét a látogatók. Szeretnék a megújult éttermükben a tányérokat, poharakat, étkészletet is lecserélni lebomló, környezetbarát műanyagokra. Idén nyárra egy újabb attrakciójuk készül el: tíz méter magas toronyból egy óriási felfújható párnára landolva élhetik át a látogatók a szabadesést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában