törődés napja

2018.06.02. 20:22

Hallássérült gyerekeknek virágosítottak a bankosok

Számlavezetés helyett új szerepben tűntek fel a banki dolgozók a hétvégén: szerszámokat ragadtak, hogy virágokkal ültessék tele egy hallássérült gyermekeket tanító kaposvári iskola környékét.

K.G.

A Budapest Bank több mint 15 éve rendezi meg évente kétszer, tavasszal és ősszel a Törődés Napja elnevezésű önkéntes akciósorozatát. A programsorozat részeként a pénzintézet kaposvári fiókjának munkatársai a Somogy Megyei Duráczky József Óvoda és Általános Iskola udvarát és sportpályájának környékét parkosították.

– Évtizedes múltra tekint vissza az együttműködésünk az iskolával, festettünk nekik már termeket és folyosót, burkoltunk, most pedig a virágosításban segítünk, fákat ápolunk és gondozunk, mert minden évben támogatjuk őket valamivel – mondta Horváth Gáborné, a BB Bank kaposvári és dombóvári fiókjának vezetője. – Fontosnak tartjuk, hogy segítő emberként tekintsenek ránk, ne csupán banktisztviselőként.

A banki alkalmazottak mintegy száz virágot ültettek, főként rózsákat és levendulákat, egynyári növényeket. A belső udvart és az előkertet is virágba borították, ezen kívül virágtartókat és nagy virágládákat helyeztek ki. Gazolni, takarítani és söprögetni sem voltak restek.

– Óriási segítség ez, mert mindig van mit tenni, és erre megfelelő számú személyzet nem áll egy iskola rendelkezésére – mondta Gyurina Éva, a Duráczky intézményvezetője. – Külön öröm, hogy növendékeink vigyáznak mindenre, soha nem rongálnak, és értékelik, hogy szebb környezetben lehetnek.

Az iskolába 216 tanuló jár, 64-en bentlakóként, az óvodában pedig 74 gyermeket fejlesztenek. A nagy hagyományokkal rendelkező, 121 éve alapított iskolában bíznak abban, hogy az épületük is megújulhat, az átalakításról egyeztetnek a tankerülettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában