bejárás

2018.07.11. 19:23

Az autósok is használhatják a most épülő busztelephelyet

Harminc évvel ezelőtt ideiglenes jelleggel költözött a kaposvári buszállomás a mai helyére, azonban az ideiglenesség hamarosan megszűnik, mert végleges telephelyet kap a Kaposvári Közlekedési Zrt. a Cseri úton.

K.G.

Az 5,5 milliárdos beruházás a városfejlesztő Németh István Program egyik legjelentősebb része, hangsúlyozta Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki bejáráson tekintette meg szerdán az 50 százalékos készültségű építkezést. Kiemelte, hogy a kaposvári tömegközlekedési cég azon kevés vállalatok közé tartozik az országban, amely önkormányzati tulajdonú. A telephely hiánya megnehezítette a dolgukat, emiatt kénytelenek voltak máshol szervizeltetni és mosatni a buszokat, ami növelte a költségeiket.

Veizer Jánosné, a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója arról beszélt: az új központban műszaki vizsgabázis, műhelyek és mosó is felépül. Az elektromos, a gázüzemű és a benzines töltőállomást a lakosság is használhatja, ahogyan szervizeltetni, vizsgáztatni is hozhatják majd ide az autóikat. Ezt teszik majd a Kaposvári Holding más cégei is. A kaposvári buszflottát egyébként répaszeletből előállított biogáz hajtja. Két új elektromos buszt is vásárolnak a közeljövőben. Az új épületek tetején napelemek lesznek, sőt egy négyhektáros napelemparkot is kialakítanak a létesítmény mögött. Az itt termelt áramot az üzemeltetésre, illetve értékesítésre szánják.

Seres György főmérnök szerint 2019 márciusára adhatják át a beruházást, az építési munkák már az idén befejeződhetnek, majd az üzembe helyezés következhet. A Magyar Építő Zrt. és a Dunaaszfalt cégcsoport konzorciumban végzi a kivitelezést. Szita Károly hozzátette: az új busztelephely elősegíti a cseri városrész rehabilitációját, ahol sok fejlesztés indult a közelmúltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában