kiállítás

2018.07.11. 17:30

Nem csak gyűjti, gyógyít is ásványaival

Tízévesen kezdődött gyűjtőszenvedélye, azóta több tucatnyi különleges ásványokat gyűjtött össze Horváth Anita Bonita. Gyémántjaiból, jade, meteorit köveiből nyílt tárlata a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

Góz Lilla

Tízévesen kezdődött gyűjtő szenvedélye, azóta több tucatnyi különleges ásványt gyűjtött össze Horváth Anita Bonita. Gyémántjaiból, jade, meteorit köveiből nyílt tárlata a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban, ahol a kaposvári gyűjtő ezúttal kristálykoponyákat is bemutat. – Nagy mítosz övezi a kristálykoponyákat, nemes ásványokból faragják ezeket – tette hozzá.

A tárlaton Brazíliából származó ametiszt, Uruguayból rózsakvarc, vagy éppen pakisztáni turmalin is látható. – Földi, marsi és merkúri meteoritokat is bemutatok – tette hozzá. – A világon sok helyen embargó van az ásványkivitelre, több évtizedes kapcsolati tőke kell a begyűjtéséhez. – Évezredek óta használják az ásványokat gyógyításra, nem csak az indián, egyiptomi, hanem a magyar kultúrában is – mondta. – Az ásványok szerves anyagok, önálló rezgésük van, ha a te szervezetedhez közel kerül egy ásvány, megemeli a rezgésszintedet, beindulnak az öngyógyító funkciók. Megjegyezte: a gyémántnál van értékesebb ásvány is, ilyen a larimár, ezt egyedül a Dominika Köztársaságban bányásszák. Ez is látható a könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában