lóra!

2018.07.13. 15:11

Nemzeti Vágtára készülnek a lovasok

A Nemzeti Vágtának hetedszer ad otthont a megyeszékhely: augusztusban 15 versenyző rajtol a megméretésen.

Harsányi Miklós

A Pécs melletti Kővágószőlős lova nyerte a harmadik alkalommal megrendezett Kaposvári Vágtát, a Nemzeti Vágta utolsó selejtezőjét. A második helyen Csurgó lovasa ért a célba, így a megyeszékhely mellett a dél-somogyi város képviselheti a megyét a szeptemberi Nemzeti Vágtán a Hősök terén.

Augusztus 26-án lesz a vágta, s már megkezdték a felkészülést a házigazdák. A lovasok egy 1200 méter hosszú pályán versengenek majd egymással. Meiszterics László, a Kecel-hegyi Lovassport Közhasznú Egyesület elnöke azt mondta: nagyjából 75 másodperc alatt tesznek meg egy kört a versenyzők, akik nagyjából 50-55 kilométeres sebességgel vágtáznak.

– Tavaly több mint 3000-en látogattak el a Nemzeti Vágta kaposvári fordulójára, s az idén is legalább ennyi érdeklődőre számítunk – folytatta Meiszterics László. – A májustól szeptemberig zajló versenysorozatot sokan kísérik figyelemmel, köztük számos fiatal. Így nemcsak a lovasturizmusban rejlő gazdasági lehetőség miatt van meghatározó szerepe a programnak, hanem az utánpótlás biztosításában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában