Kaposvár

2018.07.01. 16:27

Óvjuk a környezetünket! Kaposvárra érkezett a Zöldülő vidék

Az ökolabirintust, a növényültetést, és a szelektív csúzlit is kipróbálhatták a gyerekek a kaposvári Városligetben megtartott Zöldülő vidék ingyenes családi programon.

Koszorus Rita

A nyolc állomásos országos Zöldülő vidék road show célja az volt, hogy az emberek tisztában legyenek vele: a vidékfejlesztési program nem csak a mezőgazdaság támogatásáról szól. A magyar vidék felemelkedéséhez az is kell, hogy megóvjuk környezetünket. Ennek jegyében volt lehetőség különböző ismeretterjesztő foglalkozásokon részt venni. Így a gyerekek palántát ültettek, amelyet aztán haza is vihettek. De sokan tették próbára ügyességüket a labirintus feladatai között. Akik végigcsinálták az összeset azok nyereményre is számíthattak, Virágfürdő-belépőket sorsoltak ki a gyerekek között.

A városi hobbikertészek a Zöldülő vidék programján tippeket és tanácsokat kaptak szobanövényeik és balkonládáik egészségesen tartásához. A gyerekeket pedig az ökolabirintus vonzotta, az állomásokat szüleikkel járták végig. – A lányunknak a környezettudatosság nem újdonság, mert már az iskolában is sokat hall a témáról – mondta Bangó Tünde. – Van, hogy ő nevel minket, mert ha érdekeset hall a környezetvédelemről, elmondja otthon.

A feladatok a szülőknek is tetszettek a Zöldülő vidék rendezvényen, mint mondták: a környezettudatosságra való nevelés hatékonysága az ötletességben is rejlik. – A természetvédelem nagyon fontos – vélekedett Kissné Cselik Csilla. – A sok szemét nem jó a környezetünknek. Védenünk kell, ezt szerintem a környezettudatos neveléssel lehet elérni. Erre otthon is igyekszünk figyelni, szelektíven gyűjtjük a hulladékot.

Ez ma már szinte minden otthonban természetes, tudtuk meg a rendezvényen. – A környezettudatosság fontos nálunk, de azért nem visszük túlzásba – mondta Fekete-Szabó Viktória. – Szeretném a lányokat már így nevelni, hogy figyeljenek oda arra, hogy ne szemeteljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában