körkép

2018.08.17. 17:30

Autóban ébrednek a balatoni turisták

Az eddiginél még több turistára számítanak a somogyi strandok és szállodák. Az augusztus 20-i hosszú hétvégére már csak szerencsével lehet szállást találni. A tapasztalatok szerint ilyenkor az is elmegy strandolni, aki eddig még nem jutott el sehova.

Marosi Gábor

Jó hatással van a hetek óta tartó kánikula a strandokra és a szállásadókra. Az igazi nyár az augusztus 20-i hosszú hétvégén is kitart majd, ami újabb látogatókat csalhat Somogyba. – Eddig nagyon jó a szezon Balatonlellén – mondta a település polgármestere Kenéz István. – A tavalyi évhez hasonlóan sokan érkeztek városunkba. Több szállásadóval is beszéltem, szeptember 15-ig csak elvétve lehet helyet találni. Vélhetően ezen a hétvégén is rengetegen érkeznek hozzánk – fogalmazott Kenéz István.

– Teljesen megtelt a szállodánk a hosszú hétvégére – nyilatkozta lapunknak a siófoki Panoráma Hotel értékesítő munkatársa, Góz Zsófia. – Családok, baráti társaságok, magyarok és külföldiek egyaránt érkeztek. Augusztus 20-a után még egy hétig telt házzal üzemelünk, azután inkább rendezvényeink lesznek – tette hozzá az értékesítő munkatárs.

– Rendszeresen látok az ezüstparton olyanokat, akik a kocsiban ébrednek fel – hangsúlyozta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke. – De nemcsak itt Siófokon látni ezt. A kollégáim Balatonföldváron is láttak autóban ébredező turistákat. Ebből is látszik, hogy maradt a telt ház a Balaton környékén. Arról is tudunk, hogy ilyenkor sokan megalszanak ismerősnél, barátnál, akár az udvaron sátorban, de a teraszon is. Aki pedig eddig még nem utazott el a tóhoz, az augusztus 20-án biztosan itt lesz. A boltokban is látszik, hogy ellépték a turisták a Balatont, mivel a nap végére alig marad áru az üzletekben – mondta Hoffmann Henrik.

De nemcsak a Balatonon számítanak tömegre a következő napokban. Az igali gyógyfürdőben a vendégházak, vendégszobák szinte mindegyike foglalt és nagyon sok lakóautós is érkezik a kempingbe. Gellért Attila, az Igali Gyógyfürdő marketingvezetője kérdésünkre elmondta: a Termál Panzió is telt házzal üzemel, valamint az összes igali szálláshely elkelt.

– Az önkormányzati szálláshelyek mind megteltek – nyilatkozta lapunknak Gyékényes polgármestere, Kisiván István. – A magánapartmanok zöme is foglalt már. Kiváló a bányató vízminősége és a hőmérséklete is, ezért nagyon sokan jönnek hozzánk strandolni – tette hozzá Kisiván István.

– Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, az augusztus 20-i hétvégén is sok fürdőzőre számítunk – hangsúlyozta Katz Zoltán a csokonyavisontai Thermál-Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója. – Hamarosan véget ér a nyár, úgyhogy ezt a hétvégét sokan szeretnék kihasználni. Ősszel azonban újra megtelünk turistákkal, ilyenkor ugyanis három, négyszeresére nő a német nyelvterületről érkező lakókocsis vendégek száma – mondta Katz Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában