kiállítás - videóinterjú

2018.08.12. 20:00

Balatonföldvár a festészet egyik központja kell legyen

„Csak Földvár” címmel nyílt meg Forster Jakab festő, grafikus, belsőépítész kiállítása Balatonföldváron. A kiállításnak a Bajor Gizi Közösségi Ház ad otthont.

Barkóczy László

A rendezvényt Pappné Molnár Veronika, Balatonföldvár alpolgármestere, és a közösségi ház igazgatója nyitotta meg. Rövid beszédében elmondta, hogy különösen fontos, hogy itt alkotó festők, művészek folyamatosan bemutathassák alkotásaikat a nagyközönség számára.

Ezt követően Forster Jakab emlékezett vissza, miért igazán fontos neki Balatonföldvár. A világ számos táján alkotott már, mégis különösen fontos számára a város. A helyi művésztelepen nevelkedett, amikor még működött, és már akkor megragadta az egykor Széchenyi uradalom könnyed, arisztokratikus eleganciája. Mint a művész elmondta, festészete három forrásból táplálkozik azóta is. Belsőépítészként végzett, így munkáinak egyik pillére az építészet, mely egyben családi hagyománynak is számít. Fő témája ezek mellett a természet, ezen belül is a további két téma, az erdő és a víz. Míg az „igazi” erdőt a Mátrában találta meg, addig a víz ábrázolását a Balatonon és ezen belül is leginkább Balatonföldváron tudta mindig is elképzelni.

A megnyitón a sok érdeklődő mellett helyi művészek is jelen voltak. A festőművész munkái közül most tematikus kiállításon mutatja be a nagyközönség számára, ő hogyan látja a régi és a mostani Balatonföldvárt. A kiállítást augusztus 31-ig tekinthetik meg az érdeklődők a közösségi házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában