szorítás

2018.08.15. 16:28

Egymást „dörzsölik” az autósok

Elképesztően nagy a forgalom az Ezredév utcában, naponta több száz autós közlekedik erre. – Többször láttam már, hogy két kocsi tükre összeér – mondta egy ott élő, Szatmári Imre.

Marosi Gábor

– Az én autóm visszapillantó tükrén is voltak már festék csíkok. Látszik, hogy hozzáért egy másik jármű. Ebben az utcában egymást dörzsölik az autósok. Iskolaidőben még rosszabb a helyzet. Forgolódnak, dudálnak, egymásnak beszólnak, mi lakók pedig nem tudunk a saját utcánkban közlekedni – hangsúlyozta Szatmári Imre.

– Az lenne a jó megoldás, ha egyirányúsítanák az Ezredév utcát, akkor talán kisebb lenne a forgalom. Parkolni sem tudunk a társasház előtt, mert soha nincsen hely. Gyakran kell a postáig legurulni, vagy még tovább mert csak ott van szabad parkoló – fogalmazott Szatmári Imre.

– Ezzel az egyirányúsítással kapcsolatban engem nem kerestek meg a lakók – mondta a társasház közös képviselője, Javós Csilla. – Azt viszont már többen jelezték, hogy nem tudnak parkolni, mert nincs hely. Emellett az is gondot okoz, hogy nappal nem tudják lenyírni a füvet a környéken, mert szinte mindenhol ott állnak az autósok. Van a társasháznak belső udvara, de azt nem lehet autóval megközelíteni, úgyhogy ott sem lehet megoldani a parkolást – tette hozz Javós Csilla.

– Nem megoldható az, hogy most egyirányú legyen az Ezredév utca – hangsúlyozta Tóth István, városi főmérnök. – Ha ezt megtennénk, akkor a Bajzsy-Zsilinszky, a Somssich, a Szent Imre és a Zárda utca forgalma is megnövekedne. Jó pár évvel ezelőtt, amikor felújítottuk az utcát, megkérdeztük a lakókat, hogy szeretnék-e, ha egyirányú lenne. Akkor azt mondták, hogy nem, ezért maradt a kétirányú forgalom. Annyit viszont megtettünk, hogy az 5 és fél méter széles útburkolatot kiszélesítettük egy méterrel, így a parkoló autók mellett párhuzamosan is tudnak közlekedni a kocsik – nyilatkozta lapunknak Tóth István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában