Kaposvár

2018.08.23. 17:00

Főépítészeket díjaztak az országos konferencián

A 2000-ben megalapított az Év Főépítésze Díjat az idén Bánkuti Melitta Barcs város főépítésze is megkapta tizennyolc éves munkásságáért.

Koszorus Rita

Tizenkilencedik alkalommal osztottak szakmai elismeréseket az Országos Főépítészi Konferencián. A 2000-ben megalapított az Év Főépítésze Díjat az idén Bánkuti Melitta Barcs város főépítésze kapta tizennyolc éves munkásságáért. A szakember vallja: minden apró és nagyobb feladatnál jelen kell lennie a főépítésznek a településen, hogy az elköltött pénz értéket és igényes városi környezetet is teremtsen.

Ugyancsak Év Főépítésze Díjat kapott Öveges László okleveles építészmérnök, Kecskemét főépítésze. Tizenöt éve végzett eredményes munkájával megteremtették Kecskemét korszerű szabályozását, amely lehetővé tette a város gazdasági és építészeti fejlődését.

A XXIII. Országos Főépítészi Konferencián Főépítészi Életmű Díjat Mészáros János, Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzati főépítésze kapta. Összesen közel két évtizede aktív szakmájában, közösségi szervező munkájával eredményesen segíti a megyei és települési főépítészek munkáját. Kezdeményezője és részese volt a főépítészek.hu honlap elindításának.

A díjakat a Szivárvány Kultúrpalotában L. Balogh Krisztina a házigazda, Kaposvár főépítésze, Dér Tamás alpolgármester, valamint Salamin Ferenc, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában