milliós bírság

2018.08.07. 10:57

Gyomorforgató – azonnal bezárta a Nébih a balatonboglári büfét

Azonnali hatállyal felfüggesztette a balatonboglári Kikötő Falatozó büfé tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szakemberek súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságokat találtak, így a büfé élelmiszer-előállító, vendéglátó ipari tevékenységre alkalmatlan. A hatóság – a tevékenység korlátozásán túl – 120 tétel, részben lejárt, részben nem nyomon követhető terméket vont ki a forgalomból.

Sonline

– Elképesztő körülményeket találtak a szakemberek a helyszíni ellenőrzés során egy balatoni vendéglátóhelyen – tájékoztatott a Nébih. – Az egységben több hűtőszekrény használatra alkalmatlan állapotban volt, vastag jégréteg borította, a rozsdás polcokon helyben lefagyasztott termékek sorakoztak. A büfében egyetlen kézmosó sem volt használható, az edények tisztítatlanok, több esetben rozsdásak voltak.

A termékek között akadtak 2014-ben és 2016-ban lejárt, valamint nem nyomon követhető élelmiszerek, emiatt a szakemberek összesen 120 kifogásolt tételt vontak ki azonnal a forgalomból.

 

Az ellenőrzés bizonyította, a büfé alkalmatlan vendéglátó ipari tevékenység folytatására, az egység működése jelentős élelmiszer-biztonsági kockázatot jelent, ezért a tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették. Az eljárás folyamatban van, a szabálysértések súlyát figyelembe véve, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A büfé valamennyi hiányosság kijavítását követően, csak az ismételt – eredményes – hatósági szemle után kezdheti újra a tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában