online pincekönyv

2018.08.07. 20:05

Hetekkel korábban kezdődött a szüret

Az időjárás miatt hetekkel korábban kezdődött meg a szüret, a napokban végeznek a Balatonboglári borvidéken az Irsay Olivér szedésével.

Góz Lilla

Elkezdődött a szüret a Soltvadkert melletti szőlőkben. Elsőként az Irsai Olivért szüretelik.

Az egykori Balatonbogláron tevékenykedő növényvédelmi szakemberről, Makó Szabolcsról elnevezett növényvédelmi tanácskozást tartottak kedden Rádpusztán. Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke előadásában a szőlő áráról, a szerződéskötésekről, valamint az elektronikus nyilvántartás fejlődéséről beszélt.

Megjegyezte: a közeljövőben a papír alapú helyett online pincekönyvre térnének át. A növényvédelmi szakemberek szerint a hosszan elhúzódó meleg nem tesz jót a szőlőnek, korai jósolni, de nem biztos, hogy terméskiesés elkerülhető lesz.

Az időjárás miatt hetekkel korábban kezdődött meg a szüret, a napokban végeznek a Balatonboglári borvidéken az Irsay Olivér szedésével. Hajdu Edit, a mezőgazdasági tudomány kandidátusa a rezisztens szőlőfajták és ezek jelentőségéről tartott előadást, Marovitz István, a Győri Agroker üzletágvezetője a szőlőművelési gépeket mutatta be, Tóth Dániel, A VitiCOOP Kft. munkatársa pedig a kísérleti parcellák növényvédelmi technológiáját ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában