nagypiac

2018.08.24. 16:04

Hiába drága, paprika lázban égnek a háziasszonyok

Az eltenni való almapaprikát vitték, mint a cukort a kaposvári Nagypiacon, de jól fogyott a magyar dinnye és a szőlő is.

Koszorus Rita

Az eltenni való almapaprikát vitték, mint a cukort a kaposvári Nagypiacon, tudtuk meg a termelőktől. – Mivel az idei nyár aszályos volt nem termett belőle sok – húzta alá egy kereskedő. – Ami van az drágább, mint ahogyan megszokhatták a vásárlóink.

Ennek ellenére lépten-nyomon gömbölyű és aranyszínű paprikákba botlottunk a Nagypiacon.

Fotó: Lang Róbert

A másik sláger a szilva, amelyből a legtöbben isteni lekvárt főznek. – Megkóstolja? – tette fel a kérdést egy görögdinnyére mutatva Orsós Péter, szuloki termelő. – Inkább egy gömbölyűbbet és nagyobbat szeretnék – érkezett a válasz a vevőtől.

Ugyan vészesen közeleg Lőrinc napja, még fogyasztható a jó magyar dinnye. Orsós Péter elmondta: az aszály miatt az idén kevesebb termett. – A minőségre mit mondhatnék, lehetne édesebb – fogalmazott a szuloki termelő. – Ez a nap nem volt az igazi, nem is ettem az idén olyan gyümölcsöt, ami igazán édes lett volna.

A stand másik oldalán Kristóf Katalin árulta a szőlőt: Cardinal, Albert Royal, Pannónia Kincse és Heléna is volt a kínálatban. Azt mondta: a szőlőnek jót tett a sok nap. Hatalmas fürtökben kínálta magát a szuloki termelők standján, s vitték is szaporán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában