fotók!

2018.08.28. 16:05

Ifjabb Bodó László a legerősebb magyar tűzoltó

Kiderült, hogy kik a legerősebb és legkitartóbb tűzoltók, miután a hétvégén lezajlott a Toughest Firefighter Alive nemzetközi tűzoltó sportbajnokság, amelynek először adott otthont Vas megye. Az idén hét országból százhatvankilenc tűzoltó érkezett a viadalra.

Sonline

A kétnapos megmérettetésre az ország minden részéről érkeztek Bükkfürdőre tűzoltók, sőt lengyel, német, osztrák, román, szlovák és szlovén versenyzők is részt vettek a küzdelemben. Az idei sportbajnokságon csaknem százhetvenen álltak rajthoz három korcsoportban – köztük hivatásos, önkormányzati és főfoglalkozású létesítményi tűzoltók –, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a városi fürdő bejárata előtti parkolókban felépített pályát.

Az első hat versenyszám során a tűzoltóknak először egy tizenkilenc kilogramm összsúlyú tömlőt kellett egy állványzatra felvinniük a vállukon, majd az állványzat tetején található tárolóba helyezniük. Ezt követően két tekercstömlőt húztak fel egy kötél segítségével, amelyet szintén a tárolóba helyeztek. Ha ezzel végeztek, egy négy kilogrammos kalapács folyamatos ütésével kellett egy fém gerendát másfél méter távolságra eljuttatniuk, és egy több mint negyvenkét méteres szlalompályát végigfutniuk anélkül, hogy eldöntenék a bójákat, vagy a célt. Ezután felvettek egy vízzel teli tömlőt, amit több mint húsz méter távolságra húztak el.

A meleg, záporokkal tarkított két nap alatt a tűzoltók és a nézők buzdítása erőtartalékuk mozgósítására bírta a résztvevőket. A legtöbb versenyző sikeresen teljesítette az első és a második versenynap izzasztó feladatait. Mindezzel tanúbizonyságot tettek arról, milyen kitartás jellemzi a tűzoltókat, legyenek hivatásosok, önkéntesek vagy létesítményiek.

A két nap tizenkét próbája alapján ifj. Bodó László, a KÖTÉL Egyesület oszlopos tagjaként átvehette a legjobb önkéntes tűzoltónak járó címet, egyúttal teljesítményével a legerősebb magyar tűzoltónak bizonyult.

 

Korcsoportjában – a harminc és negyven év közötti magyar tűzoltók közül – Kiss János, a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója lett a második legerősebb. Eredményesen teljesítették a versenyt Csáki Richárd, Privóczky Krisztián és Andrelli Levente, a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói, valamint részt vett a megmérettetésen Simon Zoltán és Nagy Imre siófoki tűzoltók és Horváth Dániel a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában