pattoghat a labda

2018.08.15. 09:00

Kaposvár Aréna: határidőre elkészül a labdás sportok fellegvára

Jó ütemben zajlik a Kaposvár Aréna építése: hamarosan elkészül az épület fémlemez fedése, valamint a parkolói is készül.

Molnár Gábor

Forrás: Arker stúdió

– A Kaposvári Aréna kivitelezési munkái jó ütemben zajlanak, a szerződésünkben foglaltak szerint jövő év tavaszára készül el minden egyes projektelem – mondta Diós András, a ZÁÉV Építőipari Zrt. projekt menedzsere. – A homlokzati nyílászárok beépítése az utolsó szakaszában van. A belső munkálatok is folyamatosak: zajlik a burkolási, a gépész és villamos csőszerelési, szerelvényezési és gipszakrtonozási munka, illetve a falak festése is a tervek szerint halad.

Kaposvár egyik legnagyobb építkezésén átlagosan – a helyszínen – százan-százhúszan dolgoznak, s ugyanennyien a külső előregyártó üzemekben.

Fotó: Arker stúdió

– Nem csak az épület nyeri el végleges fémlemez fedését, de párhuzamosan a csatornázási munkák is haladnak és a parkolóépítés is harminc százalékos készültségben van – emelte ki Diós András. – A régi parkolók elbontásából származó anyagokat, újrahasznosítottuk az új útalapokban.

A régi, korszerűtlen közvilágítást, energiatakarékos LED-es lámpák váltják fel. A parkolóban és a parkosított területen 307 kerékpártámasz, 467 gépkocsi-parkolóhely és négy buszparkoló is lesz.

– A terveknek megfelelően összesen 136 díszfát ültetünk majd el – hangsúlyozta Diós András. – A kertészeti munkák ősszel kezdődnek és a tél beállta előtt befejeződnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában