időjárás

2018.08.15. 07:00

Napsütéses délután váltja fel a borult reggelt

Szerda reggel még felhős lehet az ég és egy-egy zápor is előfordulhat, de délutánra már kisüt a nap és ezzel együtt melegszik a levegő.

Sonline

Szerdán reggel még többnyire felhős lesz az ég, elvétve zápor is eshet, de gyorsan felszakadozik, csökken a felhőzet és kisüt a nap Somogyban az eumet.hu szerint. Ismét melegszik a levegő. Délelőtt erős, majd mérsékeltebb északnyugati szél fúj. Éjjel tovább gyengül a légmozgás. Jellemzően derült lesz az ég, kissé párásnak, hűvösnek ígérkezik a hajnal.

A hőmérséklet átlaga

szerda reggel 17 fok

szerda délután 29 fok

csütörtök reggel 16 fok

A folytatás

Csütörtökön, pénteken újra fokozódó hőségre készülhetünk, sok napsütéssel, mérsékelt gomolyfelhősödéssel. Számottevő csapadék nem hullik, elvétve alakulhat ki egy-egy kis területet érintő, futó zápor, zivatargóc. Szombatra ígérkezik egy gyenge hidegfront érkezése hazánk térségébe. Jelentős változást előreláthatólag nem okoz: élénkülő északi szél mellett elszórtan alakulhat ki zápor, kis körzetet érintő zivatargóc a hatására.

Vasárnap 1-2 fokkal enyhébb, de továbbra is meleg, változóan napos idő a legvalószínűbb mérsékelt vagy élénk északias széllel. Eső nem valószínű. Hétfőtől száraz, napos és ismét több fokkal 30 fok fölé melegedő időre van kilátás.

 

Orvosmeteorológia

Szerdán nem lesz front térségünkben. A keleti tájakon záporok, zivatarok alakulhatnak ki, a párásabbá váló levegőben légszomj, nehézlégzés léphet fel. Zivatarok idején a légzőszervi problémákkal küzdőknek nem ajánlott a szabadban tartózkodás. Az idősek és asztmások lehetőség szerint kerüljék a fizikailag megterhelő tevékenységeket. A hőség ugyan mérséklődött, de a délutáni 30 fok körüli hőmérséklet még mindig megterhelő lehet az érzékenyek számára. Az UV-sugárzás többfelé erős lesz. (forrás: Időkép)

Közlekedésmeteorológia

Szerdán keleten, északkeleten kell főként záporoktól, zivataroktól nedves, csúszós utakra számítani. Helyenként felhőszakadások alakulhatnak ki, melyek környezetében vízátfolyások, viharos széllökések nehezíthetik a közlekedést, lecsökkenhet a látástávolság. A sokfelé élénk, északon erős nyugatias szél miatt jelentősen romolhat a járművek menetstabilitása. A napos időszakokban vezetés közben érdemes napszemüveget viselni. (forrás: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában