időjárás

2018.09.11. 07:00

Kedden is melegebb lesz az évszakos átlagnál Somogyban

Kedden is az évszakos átlagnál melegebb idő lesz Somogyban, de változó vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti a nap sugarait.

Sonline

Kedden is napos és – a hűvös hajnalt követően – az évszakos átlagnál melegebb idő lesz jellemző, de változó vastagságú, az elmúlt napokhoz képest kiterjedtebb fátyolfelhőzet szűrheti a nap sugarait, írta az eumet.hu. Csapadéktól továbbra sem kell tartani. Mérsékelt, olykor kissé élénkebb északnyugati szél fúj. Éjszaka sem várható számottevő változás, újabb hűvös hajnalra van kilátás.

A hőmérséklet átlaga

kedd reggel 14 fok

kedd délután 27 fok

szerda reggel 15 fok

A folytatás

Szerdától délire fordul és legyengül a légmozgás. Előreláthatólag péntekig elkerülik a térséget a változást hozó frontok. Többnyire napos vagy szűrt napsütéses, csapadékmentes időben lesz részünk, néha kevés felhővel, illetve vékony fátyolfelhőzettel. A hőmérséklet napról-napra emelkedik, a hét második felében már 30 fok fölé is melegedhet délutánonként a levegő.

Péntek este, éjjel egy gyenge hidegfront hatására feltámadhat az északnyugatira forduló szél, erősebb felhősödések mellett zápor, zivatargóc is kialakulhat a térségben. A hétvégére is az évszakos átlagnál melegebb idő várható, de pár fokkos lehűlés ígérkezik ebben az országrészben. Szombaton friss északias szélben a napsütés mellett elvétve előfordulhatnak csapadékgócok, majd vasárnapra már gyenge légmozgás, szikrázó napsütés a valószínűbb.

Orvosmeteorológia

Kedden folytatódik a frontmentes időjárás. A hűvös reggeli időben könnyen megfázhatunk, és továbbra is felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A friss hajnalt követő erőteljes felmelegedés sokak szervezetét megterhelheti fejfájást, migrént, vérnyomás-ingadozást okozhat a melegre fokozottan érzékenyeknél. Az UV-sugárzás a déli, kora délutáni órákban az ország déli felén elérheti az erős fokozatot, ott célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről, immunrendszerünk erősítésére pedig fogyasszunk friss idénygyümölcsöket, növeljük a C-vitamin bevitelének mennyiségét! (forrás: Időkép)

Közlekedésmeteorológia

Kedden is folytatódik a csapadékmentes időjárás, mindenhol száraz utakra számíthatunk. Helyenként élénk északi-északnyugati széllökések csökkenthetik kissé a menetstabilitást. A fátyolfelhők okozta szórt napsütés miatt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. (forrás: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában