enni adok

2018.10.22. 15:30

Dobozokból lakhatnak jól a rászorulók

Már harminckilenc enni adok ételdobozt helyeztek ki a Re-Formáló Egyesület önkéntesei országszerte. Köztük kettő Somogy megyében is segítséget nyújt a rászorulóknak, így Siófokon az Újpiac téren és Marcaliban a Berzsenyi Dániel utcában.

Koszorus Rita

A doboz lényege, hogy az önkéntesekből álló csapat élelmiszerrel tölti fel adott időközönként a dobozt, s akinek szüksége van rá, az kivesz belőle. – Bárki tehet bele élelmiszert és bárki, aki éhes naponta három adagot kivehet belőle – magyarázta Smudláné Fazekas Margit, a Re-Formáló Egyesület elnöke – A lakosság is töltheti és a támogatók által mi is töltjük a dobozokat, azért hogy mindig legyen benne étel.

Már tavaly is helyeztek ki hasonló ételdobozokat, s sokan használták is őket. – Tudunk olyan családokat, akik nincsenek a családsegítő látókörében, de szükségük van a segítségre – tudtuk meg Smudláné Fazekas Margittól. – De olyanról is, aki éjszaka megy el a dobozhoz, hogy a gyerekének a másnapi tízóraihoz vigyen zsemlét és szalámit, mert erre már nem futja.

– Sok helyen már beállt a dobozok forgalma – tette hozzá a Re-Formáló Egyesület elnöke. – Tehát a segítségre szorulók elhiszik és tudják, hogy innen számíthatnak ételre. A kisebb forgalmú dobozokhoz akár harmincan is elmennek, a forgalmasabbakhoz pedig ötven felett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában