fotók

2018.10.14. 16:42

Fürdőzés mellé autós időutazás is járt Igalban

Igal Korukat meghazudtoló autó matuzsálemeket csodálhattak meg az Igali Gyógyfürdő vendégei a hétvégén.

Koszorus Rita

A pécsi Old Timer Club hagyományosan felvonultatta autócsodáit az igali gyepen. Huszonhat járgány csillogott az októberi napfényben. A kiállítás sokakat nosztalgiára késztetett a Fiat 500, a bőregér, a Trabant vagy éppen a Wartburgok látványa.

– Ritkán látni lengyel gyártmányú Warszavát – mutatott a kék autóra Mott János, az Old Timer Club elnöke. – De itt vannak a szocializmus járművei is, mint a Lada vagy a Trabant 600.

A Citroën Traction korának zászlóshajója volt, még a világháború előtt gyártották. – A Citroën mindig meghaladta a korát – mondta Keresztúri Péter, tulajdonos. – Ez volt az első olyan autó a világon, amely önhordó vázas karosszériával és torzió rugós lengéscsillapítóval rendelkezett. Ez a világ első sorozatban gyártott első kerék hajtású járműve.

Tulajdonosa, ha végighalad a Citroenel az utcán, minden tekintet rászegeződik. Ugyanis, ahogyan tulajdonosa fogalmazott: ez nem egy guruló doboz, hanem egy formás jármű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában