zöldhulladék

2018.10.23. 11:30

Egy nap alatt hétbusznyi nyesedék került a komposztálóba

Ezekben a napokban végzi a zöldhulladék begyűjtését a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Kaposváron.

Koszorus Rita

Teszik ezt a társaság munkatársai a napi munkájuk végzése mellett. Hiszen a keddi napon a szokásos járataik ürítései mellett a huszonnégy rakodó 91 ezer 380 kilogramm zöldhulladékot is bepakolt a kocsikba. Ez azt jelenti, hogy a munkások fejenként 3800 kilogrammnyi zöld hulladékot emeltek meg csak ezen az egy napon.

– Kiállással, szedéssel, ürítéssel együtt sem tartott ez a munka két óránál tovább – mondta Szilágyi Ádám ügyvezető. – Ez a szinte ember feletti teljesítmény a Guinness-rekordok könyvébe illene, én személy szerint rendkívül büszke vagyok a fiúk teljesítményére.

Szilágyi Ádám hangsúlyozta, hogy mindezt a szokásos napi kukák ürítése után végezték el. Volt olyan nap, amikor a begyűjtött zöldhulladék súlya meghaladta hét Ikarus 280 csuklós busz súlyát. A társaság egy negyedév alatt 1200 tonnányi nyesedéket gyűjt be a megyeszékhelyen, amelyet aztán komposztálnak.

– Az összegyűjtött zöldhulladék a Kaposvári Komplex Hulladékkezelő Központ hulladéktelepén található komposztáló térre kerül, tudtuk meg Szilágyi Ádámtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában