startup

2018.10.25. 09:00

Somogyból a világ tetejére – elég hozzá egy jó ötlet

Nem lehetetlen Somogyból sem startup vállalkozást indítani és betörni a nemzetközi piacra.

Koszorus Rita

– Ezek a vállalkozások innovatívak és nagy növekedési potenciállal rendelkeznek – mondta Kovács Márton, az INPUT Program kaposvári területi koordinátora. – Ezek a cégek akár egy év alatt is meg tudják duplázni méretüket és bevételeiket. Jellemzően egy teljesen új termékkel, vagy üzleti modellel jelentkeznek a piacon.

Az INPUT Program és a Kaposvári Egyetem együttműködésével létrehozták a Kaposvár Startup Labot, amelynek célja, hogy az egyetemisták és a helyi érdeklődök, ötletgazdák körében bemutassák és népszerűsítsék a startup világát.

Az első találkozón szerdán Csikós Barnabás, az INPUT Program üzletfejlesztési csapatának tagja beszélt a startup és a hagyományos vállalkozások közti különbségekről.

Az INPUT Program már jelenleg is több somogyi startuppal működik együtt. – Az a célunk, hogy ezeket a projekteket felkutassuk és segítsük őket – tette hozzá Kovács Márton. – Ezek alapvetően informatikai cégek, Somogyban van olyan cégünk, amelyik a zenelejátszás területén bontogatja szárnyait, de gyerekszórakoztatás és albérlettel kapcsolatos innováció is van köztük.

Nem lehetetlen tehát Somogyból egy jó ötlettel kitörni, és bejutni a globális piacra. Ebben nyújt használható segítséget az innovatív cégeket segítő INPUT Program és a Kaposvár Startup Lab előadásai. A továbbiakban terítékre kerül majd, hogyan lehet sikeres startupot építeni a dél-dunántúli régióban, illetve egy startup exit tanulságai, avagy milyen konklúziók vonhatók le cégünk eladásából címmel is lesz előadás a Kaposvári Egyetemen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában