siker

2018.11.27. 17:00

Fődíjat nyert a nagybőgős

Az elmúlt hétvégén rendezték Vácon a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivált, amely Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje.

Marosi Gábor

A megmérettetésre a kaposvári teátrum Patrick Süskind: A nagybőgő című tragikomédiájával nevezett, amelyet Sarkadi Kiss János rendezésében, Hunyadkürti György adott elő. A kétórás darab elnyerte a zsűri tetszését, ezért a verseny fődíjával, a Kaleidoszkóp-díjjal jutalmazták.

A nagybőgő című előadás főszereplője egy agglegény, aki egy teljesen hangszigetelt belvárosi lakásban él, hogy a külvilágot még jobban kizárhassa életéből. Otthon csak ő létezik a nagybőgőjével és a gondolataival, melyek a monológ alatt elfogyasztott sör hatására egyre inkább őszinték lesznek. Az agglegény egy tipikus nagybőgős, akinek minden gondolata a hangszer körül forog, onnan indul el és oda is talál vissza. A zenész többször is sérelmezi a darabban, hogy ő csak egy nagybőgős és nem tetszik neki, hogy hátul kell ülnie a zenekarban valamint az sem, hogy alig hallatszik zenei játéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában