szakmai előmenetel

2018.11.29. 17:00

Hét szakma képviselői mestervizsgáztak

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében hét szakma képviselői tettek mestervizsgát: szerdán adták a mesterleveleket a budapesti mezőgazdasági múzeumban.

Harsányi Miklós

Mezőgazdasági gépész, patkolókovács, lovász, virágkötő, gyümölcspálinka-gyártó valamint hentes és mészáros: összesen 80-an adtak számot tudásukból. Meiszterics Edit kaposvári lovasoktató is részt vett a három hónapos tanfolyamon, melynek a Móricz Zsigmond mezőgazdasági szakgimnázium adott otthont.

– Anatómia, takarmánytan és fogathajtás éppúgy szerepelt a programban, mint lovaglás vagy az állatbetegségekkel kapcsolatos ismeretek – közölte. – A szaktudás felfrissítése alap, a mostani képzés kifejezetten hasznos volt, s a jövőben is lépést akarok tartani a változásokkal. Somogyból 10-en kaptunk mesterlevelet, melynek birtokában a lovász szakos diákok gyakorlati oktatását végzem majd: a Kecel-hegyi Lovassport Közhasznú Egyesületünkben összesen 12 lovat tartunk, s közel 30-an járnak hozzánk rendszeresen lovagolni.

Az átlagosan 180 órás képzés a résztvevők számára szakmai fejlődést biztosított továbbá a tanulóképzéshez és a vállalkozásvezetéshez szükséges ismereteket nyújtott, tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezen kívül gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismereteket is elsajátítottak a hallgatók. Idén kiemelkedőn sokan – 25 – tettek mesterlovász vizsgát, illetve először szerveztek gyümölcspálinka-gyártó vizsgát. Patkolókovácsként ketten, méhészként 14-en, míg hentes és mészárosként heten végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában