tombola

2018.11.12. 17:20

Márton-napi bál és újborkóstoló a nagyatádi kertbarátoknál

Hagyományos Márton-napi libabált rendeztek a nagyatádi kertbarátok, ahol többek közt az is kiderült, miként lesz a mustból finom bor.

Györke József

Fotó: Györke József

A borosgazdák felállva mondták el a borivók tízparancsolatát, s az e naphoz kapcsolódó szokásokat Horváth László elnök elevenítette fel. Az újborokat természetesen meg is kóstolhatták az érdeklődők, s véleményt is kérhettek a borok minőségéről: a szekszárdi Vadai borász házaspár jó tanácsokkal látta el a gazdákat a borok ízlelését követően. A tombolán pedig kisorsolt egy libát.

Ugyancsak ezen a napon horvát és magyar mulatós nóták hangzottak el a kollégium társalgójában. Itt a Nagyatádi Horvátok Egyesülete rendezte meg első ízben Márton-napi libabálját. Kulcsár János, a nyolcvanhét tagú egyesület elnöke azt mondta: szeretnének hagyományt teremteni a rendezvényből. Itt is kisorsoltak egy libát, úgy tudjuk, a tombolanyereményt új gazdái nevelik majd tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában