Nyílt nap

2019.01.27. 16:05

Beleshettek a középiskolások a művészeti kar szaktantermeibe

Sok fiatal volt kíváncsi a Kaposvári Egyetem (KE) Rippl-Rónai Művészeti Karának szombati nyílt napjára.

Marosi Gábor

Az érdeklődők megismerkedhettek a fotográfia, a képalkotás, a látványtervezés alapképzéssel, de a mester, az osztatlan és a szakirányú továbbképzésről is kaptak tájékoztatást. A hallgatók a képalkotáson belül kettő a festő/grafikus, valamint a mozgóképkultúra- és média szakirány közül választhatnak, látványtervező alapképzésen pedig díszlet és jelmez, jelmez és báb, díszlet és báb, valamint díszlet, kiállítás és arculattervezést tanulhatnak.

– Médiadizájn BA alapszak is indul az egyetemen – mondta Gálné Bierer Judit, a KE Rippl-Rónai Művészeti Karának titkára. – Ez egy új szak, amit pár napja engedélyeztek és hamarosan be is kerül hivatalosan a Felvi szakválasztékába. Erről részletesebb információt az egyetem honlapján már lehet olvasni. A legnépszerűbb szakunk – amelyre hússzoros a túljelentkezés – az a színművész, a leendő elsősöknek pedig Eperjes Károly és Szalma Tamás lesz majd az osztályfőnöke.

– A művészeti, egy nagyon családias kis létszámú kar – folytatta Gálné Bierer Judit. – Itt valamivel több mint háromszáz hallgató van, akik jól ismerik egymást, de még a másik szakon lévő oktatókat is. Közösen dolgoznak, közös projekteken, a hallgatói önkormányzat pedig remekül összefogja a kari eseményeket, mozgósítja a hallgatókat – tette hozzá a művészeti kar titkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában