vitorlásverseny

2019.02.10. 16:52

A jégből verekedte ki magát a regatta

A jég sem tudta megakadályozni az év első balatoni vitorlásversenyének megrendezését.

K.G.

Ködből és szélből, de napsütésből is kijutott azoknak, akik szombaton Balatonlellén rajthoz álltak a III. Farsangi Regatta Vitorlásversenyen, ahová jelmezes indulókat is vártak. Ám a Vízimentők Szakszolgálatának Ruppert nevű mentőhajója is csak folyamatosan a jeget törve tudott eljutni Balatonlellére reggel.

 

A versenyre tizenhárom vitorlásegység nevezett, ebből hat one design, és hét open kategóriában. A versenyzők között volt, aki Balatonfüredről, volt aki Alsóörsről érkezett. Egy csapat Keszthelyről ugyan útnak indult Lellére, de ők a jég fogságában ragadtak, és visszafordultak, így nem tudtak nevezni. A reggel tíz órára meghirdetett rajtot a szervezők halasztották, mert egybefüggő jég volt a BL YachtClub előtti vízterületen.

Végül 13 órakor rajtoltak el a hajók, és kellemes nyugati szélben két órán át versenyeztek. Hatalmas élmény volt a jégtáblák között hajózni, és mivel jól felöltöztünk, a hideg sem okozott kellemetlenséget, mondta el Draskóczi Katalin versenyző. A téli vitorlás versenysorozat március 16-án folytatódik Balatonlellén a Tavaszi Regattával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában