Útfelújítás

2019.02.25. 20:00

Tovább folytatják a sztráda felújítását

Folytatják az M7-es autópálya korszerűsítését a város térségében: több mint 20 kilométeren újul meg a sztráda.

Harsányi Miklós

Az első ütem ősszel ért véget, s a közelgő munkát tavaszi, illetve az őszi időszakra tervezték.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt beruházásban, a Kormány támogatásával, hazai költségvetési forrásból, több mint nettó 3,4 milliárd forintból újul meg az M7-es sztráda Letenye felé vezető oldala a 90-es és 111-es kilométerszelvények között, Siófok térségében. A téli üzemeltetési időszak végével a sztráda az autópálya felújításának újabb üteme indul el. Március elsejétől május 9-ig a 96-os és a 102-es kilométerszelvények között a tavalyihoz hasonló sávelhúzás és sebességkorlátozás mellett zajlanak munkálatok, vagyis Siófok felé egy, míg Budapest felé két sávon haladhat majd a forgalom.

– Ebben az ütemben a Siófok-Sóstói csomópontot és a Szabadi pihenőhelyet is részlegesen lezárják – közölte hétfőn a Magyar Közút kommunikációs osztálya. – A 90-es és a 96-os kilométerszelvények között helyenként további kisebb korlátozásokra is számítani kell. A felújítások ütemezésénél figyelembe vették a nyári turisztikai főszezont, így a felújítás utolsó ütemét várhatóan szeptember másodikától kezdik, s a tervek szerint október 27-ig befejezik.

Az átfogó felújítási munkák során a kivitelezők az érintett szakaszon a teljes, Letenye felé vezető pályaoldalt felújítják, környezetbarát, úgynevezett hideg Remix eljárást alkalmaznak, ezzel az elbontott útalap jórészét újrahasznosítva építik ki az új alaptéregeket. S majd ezután új kopóréteget terítenek a szakemberek. A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket: az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében mindenki tartsa be az ideiglenes sebességhatárokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában