fizetés

2019.03.03. 10:30

A béremelésért tárgyalnának a postások

A megyében élő postások is támogatják a bértárgyalásokat, tudtuk meg a szakszervezetüktől.

K.G.

Forrás: illusztráció

Tíz százalékos emelést igyekeznek elérni, és arra hívnák fel a figyelmet, hogy az elvándorlás miatt egyre nehezebb a dolgozók helyzete. A sajtóban megjelent hírek szerint egyesek a sztrájktól sem riadnának vissza, de a nyomásgyakorlás ezen fegyverét nem tartja alkalmasnak az általunk megkérdezett szakszervezeti vezető.

A Postás Szakszervezet elnöke, Tóth Zsuzsanna érdeklődésünkre elmondta: a sztrájk emlegetését nem tartja időszerűnek, hiszen ez nem lenne hatékony, mert az elégséges szolgáltatásokat teljesíteni kell, és ezeket a kötelezettségeket a Postatörvény rögzíti. Csak demonstrációról lehet szó, amely elől nem zárkóznak el, azonban csak a fokozatosság elvét szem előtt tartva folyamodnának a demonstráció eszközéhez. A jelenleg érvényben lévő 3 éves bérmegállapodás értelmében sem lenne értelme a sztrájknak. Ehelyett egy kiegészítő megállapodás megkötése lehetne a megfelelő cél, amellyel kivívhatnák a magasabb béreket. Tóth Zsuzsanna hozzátette: a terhelés, a létszámhiány miatt nem vonzó a postás szakma, és nehéz pótolni a távozókat. A Postás Szakszervezet tapasztalata szerint a Somogy megyei postások a magasabb bérért folyó tárgyalásokat támogatják. Ezért szerinte a bértárgyalások továbbvitele lenne a megfelelő eszköz a béremeléshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában