Te szedd!

2019.03.18. 17:30

A Desedán kezdték a szemétszedést a kaposváriak

Egy héten át gyűjtik a szemetet országszerte a Te szedd kampány keretében. Kaposvár is csatlakozott az akcióhoz. 23 helyszínen civil szervezetek tagjai, iskolások takarítják a várost. Hétfőn a Desedán kezdték a munkát.

Góz Lilla

– Kérek szépen még egy zsákot – kiabálta tanárának az egyik diák hétfőn reggel a Desedán. Iskolások és civil szervezetek tagjai szedték össze a szemetet a tó környékén.

– Üdítős dobozokat, csokipapírt, műanyag poharakat találtunk – mondta el Déri Dominik –, pedig nagyon sok helyen van szelektív kuka, illene oda dobni a szemetet.

– Az elmúlt évekhez képest csökkent a szemét mennyisége a tónál, de még mindig van tennivaló – mondta el Kovács Gábor. A Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára hozzátette:. leginkább csomagolóanyagokat helyeznek ki illegálisan, de televíziót és autógumit is találtak már az egyesület tagjai.

– Sajnos minden évben szükség van a szemét összegyűjtésére, de optimista vagyok abban, hogy évről évre kevesebbet kell majd összeszednünk – mondta el Szita Károly polgármester. – Évekkel ezelőtt a városban házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést vezettünk be, és a zöldhulladékot is elszállítják. A hulladékfeldolgozó telepre pedig korlátlan mennyiségben be lehet vinni az elektronikai hulladékot.

– Idén 50 millió forintot költünk húsz illegális szemétlerakó felszámolására – jegyezte meg Szita Károly. – Kamerákat szerelünk fel oda, ahol még nincsenek A figyelmeztetés után pedig jön a kőkemény büntetés.

Március utolsó hétvégéjén lesz a Nagy Várostakarítás, amelyen tavaly négyezren tették rendbe a köztereket, szökőkutakat és a közlekedési lámpákat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában