Városismereti verseny

2019.03.30. 19:11

Felnőttek és gyerekek küzdöttek a városismereti versenyen Kaposváron

A városismereti versenyt  31. alkalommal hirdették meg, összesen  42 csapatban 127-en vállalták a nemes küzdelmet szombaton.

Harsányi Miklós

Három kategóriában – családi, diák, felnőtt – összesen 200 kérdésre válaszoltak a résztvevők.

– A neten és könyvekben is olvastam a város történetéről – mondta a 16 éves Szőcs Zsombor, a Gyakorló iskola diákja, aki két társával vállalkozott a versenyre. – Ez a rendezvény is segít abban, hogy még jobban megismerjük Kaposvár múltját, fejlődését, fogós kérdésekre számítok.

Szép József, a Kaposvári Természetbarát Turisták Egyesületének elnöke szerint bár a számítástechnikai fejlődés óriási változást hozott a mindennapokba, ám továbbra is sokakban megvan az igény a közösségi kapcsolatokra. Ez a verseny kiválóan szolgálja a csapatépítést, s a főszervező elégedetten nyugtázta, hogy a diákok nevezésére folyamatosan számíthatnak, akárcsak a családok indulására. A mostani megméretés elsősorban a keleti városrészt érintette, s mielőtt összeállították a kérdéssort, előtte gondosan feltérképezték a terepet.

– Az indulók egy kellemes séta közben történelmi, kulturális és sporttörténeti feladatokat oldanak meg – mondta. – Az egyik Hársfa utcai épület homlokzatán található feliratra éppúgy rákérdezünk, mint arra, hogy hányadik kerületet jelez a Malom utcában elhelyezett korabeli tábla.

A családi kategóriában Pusztainé Takács Erika, Pusztai Nóra és Pusztai Mária győzött, az általános iskolásoknál Dénes Anna, a Honvéd utcai iskola tanulója, a felnőttek versengését Tóthné Csendes Irén és Tóth Blanka nyerte. Tervek szerint a városismereti versenyt 2020-ban folytatják, s a donneri városrésszel kapcsolatos feladatsort állítanak össze a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában