Víz világnapja

2019.03.22. 18:38

Így ünnepelték a Víz Világnapját Siófokon

Mikroszkóp , lajtos kocsi és vízimentő kutyás bemutatók is színesítették a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Víz világnapi rendezvényét Siófokon.

Kolumbán Tünde

Az eseménynek ezúttal a társaság 110 éves jubileuma adott külön apropót.

A Víz világnapja minden évben más-más nézőpontból hívja fel a figyelmünket a víz szerepére, így például a csapvízre, ami nemcsak alapvető, de a legtöbbet ellenőrzött élelmiszerünknek számít.

 

A „Vizet mindenkinek” szlogennel rendezett esemény megnyitóján Volencsik Zsolt, a DRV vezérigazgatója az mondta, hogy nemcsak a jelenünk, de az elkövetkező generációk sorsa múlhat azon, hogy miként gazdálkodunk a vízkészletünkkel és hogyan óvjuk a vízbázist.

 

A víz világnapján egész nap ingyenesen volt látogatható a siófoki Víztorony, ahol a DRV rajz és fotópályázatára érkezett munkákat is láthatták az érdeklődők.

A szórakoztató programok mellett az egészségmegőrzés témaköre is figyelmet kapott. A folyadékbevitel és a véradás egymást támogató hatásaira fel a figyelmet az „ittamadtam” kampány keretében. K.T.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában