Pálinka verseny

2019.03.10. 18:51

Jól kifőzték a pálinkát a somogyiak

Szépen szerepeltek a somogyiak a II. Pannónia Párlatversenyen, amelyet a hétvégén rendeztek meg Nagykanizsán.

Sonline

A verseny érdekessége, hogy csak „házipálinkával” lehetett indulni, vagyis csak magánfőzők és bérfőzetők nevezhették be párlataikat. A színvonalas, határon átnyúló megmérettetésen a legjobb pálinkabírák gondoskodtak a szakértői minősítésről.

A versenyre 530 párlatot neveztek a készítők, köztük volt 7 somogyi magánfőző és bérfőzető is, akik összesen 53 éremmel és 5 kategória győzelemmel tértek haza.

A kaposvári Galántai János magánfőző 6 arany, 6 ezüst és 2 bronzérem mellett körte, birs és cseresznye párlatával kategória győzelmet is aratott. A szintén kaposvári bérfőzető Szabó Krisztián 2 arany 6 ezüst és 5 bronzérem mellett törköly kategóriában lett győztes. Emellett a legeredményesebb bérfőzető díját is elnyerte.

A somogyudvarhelyi Sass Tamás 3 arany 9 ezüst és 3 bronz érem mellett Bélavári fekete noah párlatával lett kategória győztes. A Porrogról ketten neveztek, Vármos Zoltán egy aranyat, Madarász Zoltán 2 ezüst és 2 bronz érmet nyert. A kaposvári Kovács Zoltán 3 ezüst, 1 bronz éremmel, míg a Porrogszentkirályi Sántosi Csaba 2 bronz éremmel térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában