fotók

2019.03.18. 13:53

Megkezdték az évet a Gyertyános Horgász Egyesület tagjai

Évadnyitó horgászversennyel köszöntötték a tavaszt a kaposvári Gyertyános Horgász Egyesület tagjai a hétvégén. A nevezők két kategóriában indulhattak, volt aki feeder botokkal igyekezett kifogni a legszebb halakat, míg mások úszós módszerrel terelték szákba a kopoltyúsokat.

Sonline

A hidegfront miatt a gyertyánosi tó lakói nehezen akadtak horogra de a 28 horgász így is közel kétszáz kiló halat csaltak horogra. Az úszós kategóriában Pánczél András csaknem 33 kilónyi összfogással nyerte meg kategóriáját. A feeder botosok között Zádori Péter végzett az első helyen, aki 13 kilóval zárta a napot. A nap legnagyobb hala a szeszélyes időjárás ellenére is egy szép 3,75 kilós ponty volt.

Séta István, a Gyertyános Horgász Egyesület gazdasági vezetője kérdésünkre elárulta, hogy április 7-én mérhetik össze ismét tudásukat a horgászok, amikor is egy öt fordulóból álló versenyt kezdenek el, melyre külön, fordulónként is lehet nevezni. " target="_blank" rel="nofollow noopener">Erről a versenyről itt olvasható bővebb információ.

Séta István azt is elárulta, hogy a Ropoly-völgyi horgásztavon, melyet egyesülete üzemeltet szintén megindulhat a horgászat május végén. Addig pedig stégeket alakítanak ki, csinosítgatják a tópartot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában