jó fajta nedű

2019.04.07. 11:30

Aranyminősítést nyert a vadkörte párlattal Ausztriában

Tóth Tamás Csaba barcsi magánfőző arany minősítést szerzett a Destillata 2019 nemzetközi párlatversenyen: az ünnepélyes díjkiosztónak a közelmúltban az ausztriai grafeneggi kastély adott otthont.

Harsányi Miklós

A megméretésen összesen tíz ország – Ausztria, Argentína, Chile, Németország, Franciaország, Magyarország, Olaszország továbbá Hollandia, Románia és Svájc – 101 párlatfőzdéje indult, hazánkat kilenc főzde képviselte. Somogyból a barcsi Tóth Tamás Csaba vett részt a nemzetközi találkozón, aki szerint a verseny kiváló lehetőséget teremt arra, hogy az indulók megismerjék a legfrissebb szakmai tudnivalókat, s az új trendekről is szó esett.

– Ez elsősorban a hivatásos kereskedelemi főzdék versenye volt, viszonylag kevés magánfőző indult az ausztriai megméretésen – mondta. – Ezért számomra különösen fontos volt, hogy profi mezőnyben mérettessem meg magam.

A Hunyor márkanéven nevezett párlataival elérte a legmagasabb minőségi kategóriába sorolást. A nemzetközi mezőnyben a 27., míg a hazai indulók között a második helyet érte el. Tóth Tamás Csaba párlatai közül a Vadkörte arany minősítést kapott, a Fekete berkenye és a Fekete Noa szőlő ezüstöt, míg a kajszi, a szilva, a boróka és a vadcseresznye párlatával bronz minősítést szerzett Ausztriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában