Busztelephely

2019.04.30. 20:00

Nyáron adják át az új busztelephelyet

Negyven sűrített földgáz – CNG – hajtású, illetve két elektromos autóbusznak építettek új telephelyet és szervizt a Cseri úton: a beruházás 5,6 milliárd forintba kerül.

Harsányi Miklós

Az épületek elkészültek, a javítócsarnokhoz tartozó gépek, berendezése beszállítása folyamatban van. Vonyó János projektkoordinátor a keddi tájékoztatón azt mondta: a sűrített földgáz üzemű buszokat jelenleg a távfűtőműnél két kútfejen át tankolják. Október elsején az egyik kompresszort áttelepítik az új Cseri úti telephelyre, a másik kútoszlop marad, amit az év végén megnyitnak a lakosság számára. A projekt keretében két elektromos midibusz beszerzése zajlik, a telephelyen két villamostöltési lehetőséget alakítottak ki.

– Már a tervezéskor kiemelt szerepet kapott a környezettudatosság, az épületek hűtését, fűtését egy hőszivattyúval oldottuk meg – hangsúlyozta Vonyó János . – A telepen kizárólag LED-es lámpatesteket használunk, ami azt jelenti, hogy kis energia felhasználással óriási fényerőt tudunk elérni.

Karosszéria, illetve hegesztőműhely is helyet kapott a telephelyen, egyidőben négy autóbuszt vizsgálhatnak át a dolgozók, s egy vizsgasort is építettek a hatalmas csarnokban. Seres György, a Magyar Építő Zrt. létesítményi főmérnöke közölte: a szerződésnek megfelelően, határidőre elkészült a létesítmény, amit nyáron adnak át.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában